De reparatie van lekkende schoorstenen is vaak een ingewikkelde en dure onderneming waar meestal breekwerk bij te pas komt. Dikwijls wordt er een corrosie bestendige binnenbuis aangebracht om de problemen op te lossen maar dat leidt dan weer tot de ongewenste verkleining van het doorstroom oppervlak. Bij schoorstenen met een rechthoekige doorsnede is het gebruik van binnenbuizen vaak zelfs onmogelijk vanwege de onacceptabele verlaging van de doorvoercapaciteit.

Kachelspeciaalzaak Bruggeman biedt een renovatiesysteem aan, HT 1000 graden Liner. De Liner bestaat uit een glasvezelkous, geïmpregneerd met een thermohardende kunsthars, die voor elke schoorsteen exact op maat gemaakt en geleverd wordt. Na inspectie van de schoorsteen wordt de kous in de schoorsteen neergelaten en met behulp van lage druk stoom opgeblazen. Ze neemt daardoor exact de vorm aan van de binnenkant van de schoorsteen en door de warmte van de stoom hardt de kunsthars uit tot een harde, gasdichte en corrosiebestendige binnenbekleding. De bekleding is slechts 2 mm dik waardoor de doorvoercapaciteit gegarandeerd blijft terwijl haar gladde binnenkant zorgt voor een optimale trek in de schoorsteen. Het materiaal is gasdicht, hittebestendig tot een temperatuur van 1000 °C en zeer corrosiebestendig. De lengte van de kous is maximaal 60 m waarmee vrijwel altijd een naadloze schoorsteen kan worden gemaakt en is beschikbaar voor diameters van 80 tot 500 mm.Om een juiste analyse te kunnen geven van het renoveren van uw schoorsteen zullen we uiteraard altijd een vooronderzoek komen doen d.m.v. een camerainspectie.


Voor meer informatie over schoorsteenrenovatie en het gebruik van HT 1000 graden Liner. Neem contact op met Kachelspeciaalzaak Bruggeman in Broekland of Apeldoorn. Of kom langs in een van onze showrooms.